V septembru, natančneje med 25. 9. in 27. 9. 2019, so potekali Dnevih slovenskih svetovalnih središč. Na CDI Univerzum namreč že petnajsto leto deluje Svetovalno središče Ljubljana, ki sodi v mrežo sedemnajstih svetovalnih središč po Sloveniji. Strokovno delo središč ISIO (Informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih) podpira Andragoški center Slovenije.

V našem zavodu nudimo brezplačno svetovalno podporo vsem odraslim. V času Dnevov slovenskih svetovalnih središč smo pripravili raznovrstne brezplačne delavnice in predavanja, katerih poglavitni namen je promocija formalnih in neformalnih izobraževalnih programov ter predstavitev svetovalne podpore odraslim v središčih ISIO. Svojo ponudbo smo 25. 9. predstavljali tudi v Mercator centru v Šiški. Poleg številnih znanja vedoželjnih mimoidočih sta nas na promocijskem mestu obiskali tudi predstavnici Andragoškega centra Slovenije.

Ob letošnjih 15. Dnevih slovenskih svetovalnih središč smo središča ISIO in ACS izdali skupni časopis Info ISIO 2019–2020. Časopis je namenjen vsem odraslim, ki jih zanimajo različne možnosti izobraževanja in učenja. V letošnji številki najdete uporabne prispevke in namige o izobraževanju.