Svetovalna središča za izobraževanje odraslih (Središča ISIO), ki izvajamo informativno-svetovalno dejavnost v izobraževanju odraslih, vsako leto pod okriljem Andragoškega centra Slovenije (ACS) organiziramo Dneve svetovalnih središč.

V Sloveniji namreč deluje mreža 17. svetovalnih središč. Mednje sodi tudi Svetovalno središče Ljubljana, ki deluje na Centru za dopisno izobraževanje Univerzum, in pokriva celotno področje LUR že 15 let. V času Dnevov svetovalnih sedišč, ki potekajo od 23. do 25. septembra, smo obeležili petnajsto obletnico delovanja Svetovalnega središča Ljubljana, in sicer s strokovnim dogodkom OD SVETOVANJA DO ZNANJA. Prireditev je potekala 23. septembra ob 12. uri v Mestni knjižnici Ljubljana. Tam smo bili na ta dan prisotni tudi s STOJNICO ZNANJA, kjer smo promovirali (formalne in neformalne) izobraževalne programe za odrasle ter predstavili svetovalno podporo.

Na CDI Univerzumu smo v času Dnevov svetovalnih središč pripravili raznovrstne brezplačne delavnice, tečaje in predavanja, kot so:

  1. Karierni e-portfolijo
  2. Varnost na spletu
  3. Predstavitev možnosti za pridobitev kreditov in subvencij Eko sklada
  4. Mini tečaj slepega tipkanja
  5. V okviru DNEVA ZA ZNANJE pa lahko obiščete predavanje Emocionalna inteligenca na delovnem mestu ali tečaj Spajanje dokumentov in 5 najuporabnejših ukazov v Excelu.

Z različnimi izobraževalnimi in promocijskimi dogodki želimo spodbujati k vključevanju v izobraževanje. Razpored vseh brezplačnih dogodkov lahko najdete na naši spletni strani.

Na vse omenjene dogodke ste vljudno vabljeni vsi, ki podpirate znanje kot pomembno vrednoto naše družbe.